vineri, 3 august 2012

Mereu bogat, mereu puternic

În urmă cu două-trei luni am am trecut pe lângă un om ce dormea afară pe o bancă. Am zis:Îmi pare rău pentru acest om, ai milă de el. Eu nu am acum posibilități să îl ajut și pe el, nici nu am timp, deși aș vrea să îi cunosc povestea și să intervin.” 

Am trecut mai departe, grăbit. 

După un timp, ceva din interior mi-a răspuns: ”Dă-i din ce ai. Împarte ce ai. Dacă ai două pâini dă-i una lui. Dacă ai una, împarte din ea. Dacă ai două felii numai, împarte. Dacă ai doar 10 lei împarte. Dacă ai 30 de minute libere, acordă-i și lui 15 minute. Mereu vei avea din ce să dăruiești, oricât de lipsit pari. Prin asta vei fi mereu bogat, vei fi mereu puternic. Am fost mișcat. A fost o experiență deosebită. M-am întors la el. Am învățat lucruri de valoare de la acest om. Nu credeam că el mă va îmbogății mai mult prin experiențele sale de viață despre care mi-a vorbit.

Așa am realizat mai mult ca niciodată că bogăția noastră adevărată stă în capacitatea extraordinară de a dărui din ceea ce avem deja în viața noastră, material, spiritual, intelectual. Calități, virtuți, interes pentru bine.

Împarte-ți pâinea cu cel sărac spune înțelepciunea din vechime. Nu se spune dacă ai în plus sau decât să arunci la gunoi, mai bine dă la altul”.

Astfel am învățat că dacă vrei să fi așa nu trebuie să aștepți finanțare europeană ca să faci ceva bun. Nu aștepta ca afacerile să îți meargă foarte bine ca să îmbraci un om gol. Nu aștepta să treacă criza ca să finanțezi un proiect umanitar. Nu aștepta salariul ca să ajuți o familie de bătrâni. Nu trebuie să termini teologia ca să vorbești cuiva despre dragostea lui Dumnezeu, speranță sau nădejde. Nu aștepta să faci psihologia să ajuți un om depresiv. Nu aștepta să iei un titlu de doctor ca să fi credibil. Nu trebuie să devii președintele țării ca să faci un proiect îndrăzneț. Nu aștepta până un înger te va trimite. Nu aștepta sponsorizare de peste ocean pentru a face fapte bune. Nu aștepta profeți. Nu căuta la ghicitori. Nu căuta în zodiac. Nu aștepta nimic. Nu te scuza cu nimic. Nu cere nimic.

Împarte din ce ai acum. Acționează astăzi. Dăruiește din ce deții, acolo unde ești, celor pe care viața i-a adus lângă tine. Tot ce te poate îmbogăți pe tine și pe alții este deja în mâinile tale. Trebuie să vezi că poți fi bogat. Trebuie să observi că poți fi puternic. Iubirea este singurul lucru care se înmulțește atunci când împarți din el a zis un înțelept.

Ești bogat prin ce ai și devii puternic prin ceea ce faci cu ce ai. Este diferit de conceptul capitalist, uneori egoist și lacom, dar este adevărat. Nu ai bani poate, dar ai înțelepciune. Dăruiește din ea. Nu ai o voce minunată, dar ai o inimă caldă. Folosește-o. Nu cunoști științele fizicii și ale universului dar poți împăca doi oameni certați. Împarte-ți talentul. Nu ești un fotomodel, dar zâmbetul tău, vorba ta poate face minuni cu o inimă frântă. Dăruiește din ceea ce ai și din ceea ce ești. Mereu vei fi bogat. Mereu vei fi puternic. Repet, ești bogat prin ce ai în tine și devii puternic prin ceea ce faci cu ce ai. De aceea insist să cauți să îți descoperi vocația, chemarea. Este pentru slava Lui și binele aproapelui tău iar pe tine te propulsează către țelul tău.

John Maxwel a spus: Ce a pus Dumnezeu în tine este darul Lui pentru tine. Cum îl folosești tu este darul tău pentru El.

De aceea, spun eu, că este important să ne facem timp pentru noi înșine. Să ne îmbogățim ființa prin interesul pentru dezvoltarea personală, creșterea spirituală, să devenim motivați, știind că putem să fim mereu bogați și puternici. Atenția cu care ne tratăm, investind în noi, mărește bogăția noastră spirituală, materială, financiară, intelectuală etc. 

Astfel, ni se mărește libertatea, orizontul de a acționa așa cum înțelepciunea și dinamica din noi ne conduce. Nu există decât avansare, prosperitate, binele se extinde fără limite în acest proces spiritual extraordinar. Cu cât ești interesat mai mult de plinătatea acestor lucruri, cu atât devii ce vrei să devii. Viața ajută foarte mult pe aceia care din dragoste și curăție de inimă doresc să aducă un plus de valoare și de fericire în viața altora. 

Mari și multe binecuvântări îți sunt promise dacă faci asta. Tot ce are cerul mai bun va veni în viața ta. Tot ce are pământul mai roditor este pentru tine. Vei primi mereu, ca să poți da mai departe. Izvorul tău va curge continuu și nu va seca niciodată. Așa să fie!

Ai înțeles acum de ce este scris ca"Mai fericit este cel ce dă, nu cel care primește"?

8 comentarii:

  1. Constiinta datoriei fara Dragoste ne face morocanosi. Cunoasterea fara Dragoste ne face incapatinati. Credinta fara de Dragoste ne face fanatici.Dreptatea fara Dragoste ne face duri.Priceperea fara Dragoste ne face ipocriti.Raspunderea fara Dragoste ne face brutali. Stapinirea fara Dragoste ne face avari. O viata fara Dragoste nu are sens!
    Multumesc Domnului pentru tine, fr. Lica ca ai acordat o sansa acelui suflet,multumesc Domnului ca aplici Iacov 1:22" Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri." Multumesc Domnului ca in tine nu e numai emotia pocaintei ci implinirea Cuvintului! Multumim Domnului pentru tine, vasul LUI!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este. Multumesc pentru apreciere. Cred ca oricine ar fi facut la fel.
    - Am vrut sa subliniez ca fiecare om poate incepe sa foloseasca ceea ce deja are in el, nu trebuie sa astepte in teama sau dezamagit de trecutul lui, sau de lipsurile ce le are, ori sa traiasca cu impresia ca nu poate sa fie folositor nimanui daca nu are resurse mai deosebite la dispozitie. Doamne ajuta-ne.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce lucruri simple dar minunate si care iti dau viata. Este extraordinar ca desi le stim avem atata nevoie sa ne fie amintite. Ne prind bine. Lauda Domnului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Usor de zis greu de facut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Este greu da, mai ales cand toata viata ai fost invatat ca trebuie sa primesti si sa ai mult ca sa fi fericit. Sa fi mai bun ca vecinul, mai bine platiti ca un coleg, o masina mai luxoasa decat Becali, muschi mai mari decat culturistul Coleman, biserica mai mare decat alta confesiune, sau alte ambitii egoiste.

    - Fericirea nu sta in ceva ce este in exteriorul nostru. Multumirea, intelegerea vietii asa simpla dar frumoasa cum este ea, rezultate practice in viata de zi cu zi, comunicare, creativitate, dezvoltare personala, daruire, acceptare etc iata cateva din lucrurile care pot face un om sa simta ca traieste. Acest om pentru mine este BOGAT, ESTE PUTERNIC.

    RăspundețiȘtergere
  6. M-a imbogatit acest articol cu mult optimism, si marturisesc ca anumite experiente mai putin placute m-a impiedica sa fiu deschisa in unele situatii . Uneori proverbul "pe cine nu lasi sa moara , nu te lasa sa traiesti" se mai si adevereste., lasandu-ti nu numai un gust amar dar si descurajandu-te totodata. Am in privinta darniciei materiale dar si spirituale si am si amintiri bune dar si unele mai putin bune. De aceea ma simt incurajata sa citesc astfel de articole "sa nu cad de oboseala in facerea binelui" cand uneori reactia celor ajutati e uneori socanta si dureroasa....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca v-a ajutat. Si eu va multumesc pentru apreciere.

      Ștergere
  7. Căsătoria mea era aproape la sfârșit când am văzut un comentariu despre un bărbat pe nume Dr DAWN, care îi ajută pe oameni să-și recapete soțul și l-am contactat, din fericire pentru mine, a făcut vrăji după 24 de ore, iubitul meu s-a întors la mine de atunci, căsnicia mea a avut loc. a fost stabil, mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut pentru mine, vă asigur că luați legătura cu el,
    este priceput cu următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * magia banilor
    * vraja norocului
    * Vrăji de atracție sexuală
    * SIDA Cure Magic
    * Casino Cave
    * Peșterile blestemate au fost eliminate
    * Vraja de protecție
    * Magic Loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    WhatsApp: +2349046229159

    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere